tirsdag den 12. november 2013

Vil du have mere IT i din skole, men har ingen penge?

I Danmark har vi ofte en idé om at tingene skal være ens for alle, for at vi er lige, men der er intet retfærdigt over at mange elever ikke har adgang til IT i deres daglige læringssituation, bare fordi de kun må bruge skolens enheder, eller kun kan komme på skolens intranet fra bestemte systemer.

Den hurtigste vej til at få mere IT ind i skolen er ved at være sikker på at jeres skole er dækket af WIFI som alle elever og lærere har adgang til, at lade alle bruge deres egne enheder om det er smartphones, tablets eller bærbare og at de programmer I anvender er open source eller cloud programmer så hverken skolen eller familierne skal ud og købe ind.
Universitets biblioteket i Helsinki
LOOP.bz var for nylig i Finland hvor vi mødte Allan, en lærer på en helt almindelig folkeskole, der pralede af hvor mange der brugte deres wifi hver dag. Deres netværk er åbent så alle kan gå på, der er ingen koder, og når eleverne siger at nu er det ved at blive lidt langsomt så svarede Allan, at så må skolen hellere til at få det opgraderet. Skolen har også udviklet et cloudbaserede redskab hvor lærere og elever kan uploade eller linke opgaver og besvarelser. Det betyder at ligegyldig hvilken device man har kan man være med, der er ikke brug for at købe programmer eller være et bestemt sted, bare man er på nettet kan man logge ind og dele sit arbejde. Alle de lærere og elever vi snakkede med fandt det nemt at bruge og var meget begejstrede for at det var så let tilgængeligt i undervisningen og i dagligdagen.

Forelæsning på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)
Jeg glæder mig til den dag hvor de danske folkeskoler praler af deres åbne net og deres let tilgængelige infrastuktur der ikke forudsætter bestemte programmer eller styresystemer. Der er selvfølgelig stor forskel på hvor meget elektronik der findes i hjemmene afhængig af hvilket område jeres skole ligger i, men der vil altid være mere tilgængelig elektronik, hvis I slår jer sammen end hvis I gør jer afhængige af skolens alene.

I starten af 2013 blev der i USA gennemført en undersøgelse blandt 2.350 elever fra 4. til 12. klasse. 9 ud af 10 tror, at mobile enheder vil ændre den måde de lærer på og at det vil gøre læring sjovere, og de fleste vil gerne bruge deres enheder mere i undervisningen.

Mere end en tredjedel af eleverne i 4. og 5. klasse ejer deres egen tablet. Næsten halvdelen af alle eleverne har deres egen smartphone. Af dem der bruger en enhed til skolearbejde, vil mere end halvdelen hellere bruge deres egen end at låne en fra skolen. På den måde bliver der også mindre run på skolens enheder.

Australian Science and Mathematics School, Adelaide, Australia
Har du undersøgt hvor mange af eleverne og lærerne på din skole der har deres egne enheder og hellere vil bruge dem hvis der er ordentligt og åbent wifi på skolen?Hvis du er interesseret i at vide mere om det coudbaserede redskab, så er du velkommen til at kontakte os eller gå ind på dreamschool.eu og læs mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar